ГоловнаПолітика

Відносини Лівії й України залежатимуть від рішення суду, - МЗС

Адвокати сподіваються на м'якіший вирок українським громадянам.

Відносини Лівії й України залежатимуть від рішення суду, - МЗС
Фото: news.zn.ua

У МЗС України сподіваються на більш зважений розгляд у Вищому військовому суді Лівії апеляції у справі полонених українців.

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин на брифінгу в Києві у вівторок.

"Будемо сподіватися, що лівійський апеляційний суд розбереться і буде оцінювати не за загальною ситуацією", - сказав Волошин.

Він нагадав, що адвокати українських громадян за підтримки МЗС України готують апеляцію на рішення лівійського суду. Волошин також нагадав, що Україна має "певні надії на м'якіше рішення апеляційного суду".

Представник МЗС нагадав, що від ставлення Лівії до українських громадян буде залежати майбутнє відносин з Лівією "і в економічній площині, і за тими зобов'язаннями, які Лівія мала (перед Україною) і ми перед Лівією".

"Тобто це питання №1, і ми будемо дуже серйозно надалі дивитися, наскільки Україна в економічній, торговельній і енергетичній сферах буде працювати з Лівією - це буде залежати і від того, яким буде ставлення до наших громадян", - наголосив Волошин.

Нагадаємо, 4 червня Військовий суд Триполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі. Крім того, один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і три білоруси отримали по 10 років в'язниці.

У МЗС повідомили, що вже досягнуто домовленості адвокатів про подання апеляції до Вищого військовий суд Триполі. Згідно з лівійським законодавством, апеляцію слід подати протягом 30 днів із моменту винесення рішення, отже, винесеним судовим рішенням крапку в справі українців в Лівії не поставили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram