ГоловнаПолітика

Янукович: співпраця з Україною вигідна і Європі, і Росії

На думку Президента, ми не змінюємо своїх пріоритетів, ми придивляємося.

Янукович: співпраця з Україною вигідна і Європі, і Росії
Фото: www.president.gov.ua

Україна має бути надійним мостом між країнами Європи та Росією - йдеться, зокрема, про створення всіх умов, необхідних для ефективного руху товарів і фінансів.

Про це Президент України Віктор Янукович сказав у Стамбулі під час виступу на пленарному засіданні Регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму на тему "Майбутнє європейської інтеграції", повідомляє прес-служба голови держави.

"Ми не повинні створювати жодних проблем ані Європі, ні Росії, навпаки, маємо створювати умови для руху товарів, фінансів і так далі", - наголосив Президент.

При цьому він зазначив, що Україна - економічно розвинута країна, співпраця з якою вигідна і Європі, і Росії.

Зокрема, В. Янукович додав, що Україна уважно вивчає роботу Митного союзу.

"Сьогодні Україна повинна думати, як будувати відносини з цим новим економічним об'єднанням, оскільки на його країни-члени доводиться 30% товарообігу нашої держави. Ми не змінюємо своїх пріоритетів, ми придивляємося", - зазначив Президент.

Водночас голова держави наголосив, що євроінтеграція України - це не тема "вступу в елітний клуб", а передусім наше домашнє завдання.

Нагадаємо, раніше Президент заявив, що Україна скористається паузою у відносинах із Євросоюзом і будуватиме Європу всередині країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram