ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

ПР пропонує обирати мера Києва 2013 року

Єфремов нагадав, що на наступний рік заплановано вибори Київради.

ПР пропонує обирати мера Києва 2013 року
Фото: http://cxid.info/

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді виступає за одночасне проведення 2013 року позачергових виборів мера Києва та депутатів Київради.

Про це сказав голова Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Фракція обговорила питання проведення виборів у Києві після подання мером Києва Леонідом Черновецьким у відставку", - сказав Єфремов.

Зокрема Єфремов зазначив, що написання Черновецьким заяви про складання повноважень на кілька днів раніше від закінчення конституційного терміну його повноважень дає підстави для проведення позачергових, а не чергових виборів.

Також Єфремов зазначив, що вибори в Києві доцільно провести в 2 етапи для того, щоб ввести їх в строки проведення чергових місцевих виборів по всій країні.

"Перший етап доцільно провести, коли закінчаться повноваження депутатського корпусу міської ради 2013 року, і провести позачергові вибори та обрати мера міста і депутатський корпус, але обрати їх до 2015 року", - сказав він.

Другим етапом, за його словами, буде проведення виборів і мера, і ради в Києві 2015 року одночасно з іншими місцевими виборами по всій країні.

Нагадаємо, 1 червня Черновецький написав заяву про відставку з посади мера Києва.

Також нагадаємо, раніше Єфремов заявив, що київські вибори слід провести після Євро-2012.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram