ГоловнаПолітика

Порошенко: ніхто Україну в ізоляцію не заганяв - можливість діалогу існує

На думку міністра економічного розвитку і торгівлі, чесні вибори - запорука проведення реформ.

Порошенко: ніхто Україну в ізоляцію не заганяв - можливість діалогу існує
Фото: Макс Левин

"Україну ніхто не заганяв у міжнародну ізоляцію. Інша річ, що українські політики їздять у Брюссель на абсолютно беззмістовні зустрічі".

Таку заяву сьогодні під час національного круглого столу в Інституті Горшеніна "Вибори-2012: Шанс для України?" зробив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

Чесні вибори, вважає Порошенко, вигідні і владі, й опозиції - "мотивація абсолютно чітка". Бо тільки після чесних і прозорих виборів можна буде впровадити реформи.

"Умови для проведення реформ - наявність голосів, передусім у парламенті. А також довіра людей, яку можна отримати тільки через вибори. Заручившись довірою народу, можна запроваджувати і антикризові, й антикорупційні реформи", - акцентував Порошенко.

"Звичайно, можна мобілізувати свій електорат через питання, скажімо, мови. Політтехнологічно це вигідно, але вкрай небезпечно", - вважає П. Порошенко.

"Подивіться соціологію: питання мови - у третій десятці з-поміж тих, що хвилюють громадян". Значно актуальніший для більшості виборців страх - "страх утратити роботу, страх зростання цін, падіння рівня життя. Незалежно від того, живуть люди на Сході чи на Заході. І ось на ці виклики повинні давати відповіді політики", - акцентував міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram