ГоловнаПолітика

У "Реформах заради майбутнього" голосували за мову потайки

Депутатів не було на робочому місці. Так само, як і їх карток.

У "Реформах заради майбутнього" голосували за мову потайки

Депутат групи "Реформи заради майбутнього" Володимир Каплієнко стверджує, що жодного з його колег у групі, які підтримали законопроект про засади мовної політики у першому читанні, не було на своїх робочих місцях.

"Депутати, які проголосували за перше читання законопроекту про засади державної мовної політики, - їх не було на своїх робочих місцях, як і їх карток", - сказав він в інтерв'ю журналістам у вівторок.

"Можливо, вони проголосували в іншій частині залу. З 5 депутатів, які проголосували, жодного не було на своєму робочому місці. Так само, як і їх карток", - сказав Каплієнко.

За його словами, в середу відбудеться засідання депутатської групи щодо цього, відповідно, прийматиметься рішення.

Як повідомляли, під час голосування за ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики в першому читанні депутатська група "Реформи заради майбутнього" віддала 6 голосів своїх депутатів, серед яких і Каплієнко. Всього з 19 членів групи 2-ох на засіданні у вівторок не було, а інші 11 не голосували.

Сам Каплієнко заявив, що не знає, чому його картка проголосувала за законопроект про засади державної мовної політики у вівторок, і стверджує, що він голосував проти цього закону. "Це моє особисте горе, що саме моє ім'я стало серед тих 234 депутатів (що проголосували за підтримку "мовного" законопроекту). Я не знаю, як це сталося", - сказав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram