ГоловнаПолітика

Яценюк: українську революцію не закінчено

"Зараз вона просто у стадії ремісії".

Яценюк: українську революцію не закінчено
Фото: Макс Левин

Українську революцію не закінчено, сьогодні вона просто у стадії ремісії. Але якщо влада сфальсифікує вибори, опозиція знайде спосіб захистити ці голоси.

Про це 4 червня у Варшаві, виступаючи на дебатах "Яка Україна?", організованих Фондом Баторія, заявив лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк.

"Люди самі згадають про те, що людська гідність, права - найголовніше. Так було 2004-го", - додав він.

Відповідаючи на питання про можливість масових заворушень у країні, лідер "Фронту Змін" зізнався: Об'єднаній опозиції не так просто вивести незадоволених людей на вулиці.

"Найбільший мітинг, який нам удалося зібрати - на десять тисяч осіб. Так, це небагато, але починали ми з однієї тисячі протестувальників", - сказав він. На його думку, каталізатором протестів можуть стати грубі порушення на виборах, а також різке падіння рівня добробуту населення.

При цьому Яценюк переконаний: "Коли починалася акція "Україна без Кучми", ніхто не вірив у те, що країна коли-небудь буде без Кучми. Аналогічно, коли починалася акція "Україна без Януковича", ніхто не вірив у те, що Україна буде без Януковича".

"Але я можу вам точно гарантувати: Україна таки буде без Януковича", - наголосив лідер Об'єднаної опозиції.

Разом із тим, лідер "Фронту Змін" наполягає, що помста в політиці не прийнятна. "Ні, помсти бути не повинно, я це виключаю. Ми відправимо ПР в опозицію, і їм там буде дуже комфортно працювати, оскільки ми ухвалимо закон про захист прав опозиції", - резюмував він.

Дебати "Яка Україна?" організував Фонд Стефана Баторія - одна з найвпливовіших неурядових організацій Польщі. В обговоренні майбутнього України взяли участь лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, політичний оглядач Gazety Wyborczej, член правління Спілки українців Польщі, колишній депутат Сейму Мирослав Чех, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна, шеф-редактор телеканалу ТВі, постійний автор LB.ua Віталій Портников, віце-президент українського ПЕН-клубу Микола Рябчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram