ГоловнаПолітика

Бюджет України - це бюджет тоталітарної держави, - Соня Кошкіна

Щедро фінансують силовиків і популістські соцпрограми.

Бюджет України - це бюджет тоталітарної держави, - Соня Кошкіна
Фото: Макс Левин

Щоб зрозуміти, в якому напрямку рухається Україна, достатньо простежити, як видозмінювався бюджет країни за минулі роки.

Про це 4 червня заявила шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна у Варшаві на дебатах "Яка Україна?", що їх організував Фонд Стефана Баторія.

"Так, було збільшено статті фінансування державних органів влади, особливо - силового блоку. Додано кілька суто популістських соціальних статей. Усе! Ні серйозні програми модернізації, ні інвестиції в культуру, освіту, медицину бюджетом не передбачено", - зазначила Соня Кошкіна.

"Це - бюджет тоталітарної держави. Тому, хто це розуміє, жодних додаткових пояснень щодо того, що відбувається нині в Україні, не потрібно", - додала шеф-редактор LB.ua.

За словами Соні Кошкіної, держбюджет також перетворився на механізм збагачення великого бізнесу, пов'язаного з владою. "Той, хто має доступ до цієї колективної годівниці, отримує контракти, підряди, преференції. Усі решта змушені виживати в цьому неконкурентному середовищі. Вільну конкуренцію в країні знищено в принципі, причому не тільки в бізнесовій сфері, але й у всіх інших", - сказала шеф-редактор LB.ua.

Дебати "Яка Україна?" організовано Фондом Стефана Баторія - однією з найвпливовіших неурядових організацій Польщі. В обговоренні майбутнього України взяли участь лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк, політичний оглядач "Gazety Wyborczej", член правління Спілки українців Польщі, колишній депутат сейму Мирослав Чех, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна, шеф-редактор теленакалу ТВі, постійний автор LB.ua Віталій Портніков, віце-президент українського ПЕН-клубу Микола Рябчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram