ГоловнаПолітика

ПР клянеться захистити мову своїх виборців

"Регіонали" обіцяють не дати "різномастим провокаторам розпалювати міжрегіональну ворожнечу".

ПР клянеться захистити мову своїх виборців
Фото: transkarpatia.net

Фракція Партії регіонів закликає народних депутатів ухвалити в першому читанні проект закону "Про засади державної мовної політики".

Про це сказано в заяві партії, розповсюдженій у вівторок.

"Від імені та за дорученням наших виборців ми захистимо їх рідну мову! Закон буде ухвалено! Мільйонам мешканців України буде повернено право безперешкодно використовувати російську мову та інші регіональні мови у сфері суспільного життя, економічній та соціальній діяльності!", - підкреслюють в Партії регіонів.

"Вперше за 20 років незалежності парламент України має можливість цивілізованим, демократичним шляхом врегулювати використання мов в Україні, закріпити принцип мовного рівноправ'я громадян - на підставі усталених традицій і запитів суспільства, у повній відповідності до норм європейського права", - наголошується в заяві.

У документі також підкреслюють, що положення цього закону відповідають загальнодемократичній практиці, міжнародним зобов'язанням України щодо захисту основоположних прав людини, забезпеченню вільного та безперешкодного розвитку регіональних мов та мов меншин.

"Партія регіонів послідовно виступає за реалізацію свого програмного принципу "Дві мови - один народ, одна Україна!", вважає одним зі своїх головних пріоритетів захист конституційних прав громадян України незалежно від місця їх проживання, національності, мовних, релігійних традицій і уподобань", - підкреслюють в Партії регіонів.

"Ми в повній мірі усвідомлюємо, наскільки брудними і цинічними можуть бути дії наших опонентів, які бажають чого б то не коштувало перешкодити ухваленню законопроекту, відновленню прав російськомовних громадян України. Ми добре розуміємо, наскільки непередбачуваними та потворними можуть бути дії опозиційних депутатів, які заради того, щоб потрапити у виборчий список, готові переступити елементарні норми етики і людської моралі. І як би не старалися вони прикрити свої безчинства високими патріотичними ідеалами, істинні мотиви їхньої агресії очевидні для кожного - вони штурмують трибуну та б'ються до крові не за статус української мови, а за свій власний депутатський статус, бажають за всяку ціну всидіти у своїх парламентських кріслах", - наголошується в заяві.

Водночас у Партії регіонів наголошують, що не дозволять "різномастим провокаторам розпалювати міжрегіональну ворожнечу і пропагувати національну та мовну нетерпимість, увергати суспільство в хаос конфліктів і громадянського протистояння".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram