ГоловнаПолітика

Затриманий у "Домодєдово" політолог повернувся в Україну

Солонтай мав намір прочитати активістам "Солідарності" лекцію про політичну ситуацію в Україні.

Затриманий у "Домодєдово" політолог повернувся в Україну
Фото: ntv.ru

Український політолог Олександр Солонтай, затриманий 3 червня в московському аеропорту "Домодєдово", повернувся на батьківщину.

Про це повідомив "Ленту.ру" представник російського руху "Солідарність" Михайло Шнейдер.

Нагадаємо, Солонтай прилетів до Москви в неділю, 3 червня, щоб прочитати активістам "Солідарності" лекцію про політичну ситуацію в Україні.

В аеропорту його затримали прикордонники, після чого політолога помістили в ізолятор. Незабаром Солонтая оголосили "нев'їзним" і вирішили вислати з Росії. За словами Шнейдера, політолог мав покинути Москву близько 22:00 неділі, в підсумку він вилетів на кілька годин швидше.

Офіційної інформації про причини затримання Солонтая наразі не надходило. Михайло Шнейдер готує звернення до прокуратури з проханням перевірити законність того, що сталося. Правозахисник Лев Пономарьов має намір з'ясувати причини депортації Солонтая у ФСБ (раніше надходила інформація, що він також поскаржився в прокуратуру).

Увечері 3 червня Солонтай прокоментував депортацію з Росії на своїй сторінці у Facebook: "За російських "гебістів" соромно, а от за друзів та активістів - навпаки. З перших хвилин затримання активісти в Москві поставили на ноги всі ЗМІ і правозахисників. А найважливішою була підтримка з України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram