ГоловнаПолітика

Влада блокує приїзд людей на захист української мови, - Батьківщина

У партії повідомили, що на дорогах України виставлено безпрецедентну кількість постів ДАІ.

Влада блокує приїзд людей на захист української мови, - Батьківщина

Влада має намір блокувати автобуси з активістами, які прямують до Києва для участі в акції біля Верховної Ради проти законопроекту про мовну політику, яка відбудеться 5 червня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

"Адміністрація Президента дала вказівку керівництву правоохоронних органів... заблокувати автобуси, якими добираються люди з областей для участі в завтрашній акції протесту біля Верховної Ради... Із цією метою на дорогах України виставлено безпрецедентну кількість постів ДАІ. Їхнє чергування триватиме до самого ранку", - стверджує "Батьківщина".

За інформацією прес-служби партії, в південних і східних областях влада організувала набір на проплачений мітинг на підтримку законопроекту про мовну політику.

"Так влада продовжує спекулювати на цьому питанні, намагаючись спровокувати протистояння в українському суспільстві", - зазначили в партії.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що завтра, 5 червня, до Києва автобусами доправлять близько 1,5 тисячі працівників охоронних структур гірничо-металургійних підприємств Кривого Рогу для участі в мітингу на підтримку законопроекту про мовну політику.

Литвин прогнозує продовження розгляду законопроекту про мовну політику 5-8 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram