ГоловнаПолітика

Росія знову виправдала різанину в Сирії

Фінансова допомога і контрабандні поставки озброєнь бойовикам стали причиною різанини в Сирії.

Росія знову виправдала різанину в Сирії
Фото: http://news2000.com.ua

Трагедію в сирійському місті Хула, де загинули діти і невинні люди, спричинили фінансова допомога і контрабандні поставки озброєнь бойовикам.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

У коментарі наголошено, що жорстока трагедія 25 травня в Хулі стала детонатором різкого загострення ситуації в Сирії та навколо неї.

"Результати проведеного сирійською владою розслідування, які було оголошено 31 травня, свідчать про те, що злочин був добре спланованою акцією бойовиків з метою зриву зусиль з політичного врегулювання сирійської кризи.

Росія заявляє, що хоче уникнути громадянської війни в Сирії. Я вам кажу, що її політика спричинить початок цієї війни

— держсекретар США Гілларі Клінтон

"Це, перш за все, неготовність деяких провідних міжнародних і регіональних гравців діяти на сирійському напрямі відповідно до логіки мирного врегулювання. Перевага, як ми бачимо, як і раніше, надається власному порядку денному, найважливішим пунктом якого залишається зміна владного режиму в Дамаску. Трагедія в Хулі продемонструвала, що може спричинити фінансова допомога і постачання контрабандним шляхом сучасних видів озброєнь бойовикам, вербування іноземних найманців і загравання з різноманітними екстремістами", - йдеться в документі.

Дипломат зазначив, що у сформованих умовах, коли в Сирії може спалахнути громадянська війна, "з конфесійним підґрунтям пропонують боротися за допомогою загрози іноземної інтервенції і підштовхуванням сирійських сторін до подальшої запеклої і непримиренної конфронтації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram