ГоловнаПолітика

Луценко підтримає участь дружини у виборах

За словами екс-міністра, в штабі "Батьківщини" подейкують про присутність їх прізвища в списку.

Луценко підтримає участь дружини у виборах
Фото: www.facebook.com

"Ані я, ані мої близькі не потребуємо депутатства".

Таку заяву зробив екс-міністр МВС Юрій Луценко в ексклюзивному інтерв'ю Соні Кошкіній "Юрій Луценко: "Вибори не будуть "тихими". Відступати нікуди, позаду - Сім'я".

"Мені не потрібен "сімейний" депутат для підтримки в колонії. Я і так не хитаюся. Але якщо це принесе користь на виборах і в роботі фракції - я не заперечуватиму", - сказав Луценко, відповідаючи на питання чи варто очікувати появу Ірини Луценко в списку кандидатів на виборах до ВР від Об'єднаної опозиції.

"Я знаю Іру з часів гуртожитку Львівського політеху, де ми познайомилися 1984-му року. 1988 року вона стала моєю дружиною і оточила мене теплом, турботою і підтримкою. Виходити з цього оточення не хочеться", - зазначив екс-міністр.

"Іра вимушено взялася за політику, чітко розуміючи, що відбити чоловіка додому вона зможе тільки після зміни влади. Мені і дивно, і приємно, що в її виступах дедалі більше лунає не конкретна проблема військовополоненого Луценка, а характеристика режиму в найрадикальніших виразах, яких уникають багато недоторканних політичних аристократів", - додав він.

Водночас, екс-міністр зазначив, що "штаб "Батьківщини" висловлює ідею про присутність прізвища Луценко в списку опозиції в інтересах загального успіху".

"Свого часу я гаряче підтримав ідею, щоб місце трагічно загиблого Юрія Оробця зайняла його дочка, під тим самим номером у списку "Нашої України". Завданням було продемонструвати спадкоємність команди демократів, показати, що ідеали та переконання будуть жити, незважаючи на удари долі. Життя показало, що Леся змогла впоратися з покладеними на неї обов'язками, вона не тільки зберегла ім'я батька в політиці, але й внесла свій реальний внесок у спільну справу, запам'яталася своєю позицією", - розповів екс-глава МВС про позитивний приклад спадкоємності в Раді.

"Я хочу отримати точку зору Юлії Тимошенко: чи вбачає вона сенс і конкретні завдання такого рішення в разі Луценка?", - акцентував він.

У цьому контексті він додав, що впевнений - використовувати Ірину Луценко в політичних іграх не вдасться.

"Вона має здорову відразу до всякого роду тусовок і підкилимових ігор. Називати речі справжніми іменами і не прогинатися - наш сімейний принцип", - резюмував екс-міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram