ГоловнаПолітика

Прихильники Тимошенко влаштували пікет

Активісти прийшли під стіни харківської лікарні.

Прихильники Тимошенко влаштували пікет
фото из архива
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

У Харкові біля ЦКЛ "Укрзалізниці", де проходить курс лікування Юлія Тимошенко, відбувається пікет прихильників екс-прем'єра.

Близько 30 чоловік зібралися біля прохідної харківської лікарні. Пікетувальники тримають прапори політичної партії ВО "Батьківщина" і плакати з зображенням Юлії Тимошенко.

Учасники пікету вимагають "об'єктивного і неупередженого правосуддя щодо Тимошенко", а також звільнення всіх політичних в'язнів в Україні.

До лікарні під'їхали перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов і дочка Юлії Тимошенко Євгенія.

У ці хвилини народні депутати Сергій Пашинський та Андрій Павловський вирушили до прокуратури Харківської області та Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області для того, щоб спробувати отримати дозвіл на відвідування Тимошенко в лікарні Турчиновим.

Нагадаємо, 30 травня суд прийняв рішення, в якому відмовився вимагати від уряду України дозволити лікування Тимошенко в клініці "Шаріте" в Німеччині. У рішенні наголошується, що 15 березня 2012 року суд наказав забезпечити Тимошенко "адекватне медичне лікування з переміщенням до відповідного закладу".

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про відмову вимагати від уряду України, щоб він дозволив екс-прем'єру лікування в клініці "Шаріте" в Німеччині, було цілком очікуваним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram