ГоловнаПолітика

ЄС дав Україні "виразний сигнал" щодо асоціації, - Ромпей

У Євросоюзі наразі не мають наміру запроваджувати обмежувальні заходи.

ЄС дав Україні "виразний сигнал" щодо асоціації, - Ромпей
Фото: lenta.ru

У ЄС не розглядають питання про обмежувальні заходи стосовно України, але, разом із тим, дали українській владі виразний сигнал.

Про це заявив голова Європейської ради Герман Ван Ромпей.

"Я дуже розчарований і стурбований недавніми прикладами політично мотивованого судочинства в Україні, з-поміж яких справа екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко - лише один приклад", - заявив Ван Ромпей напередодні саміту Росія-ЄС, який пройде в Стрельні 3-4 червня.

"ЄС і я особисто дали виразний сигнал, що ми не будемо готові підписати цей договір, поки ми не будемо впевнені, що Україна зацікавлена в розвитку тісніших політичних відносин, що означає активну й очевидну повагу до основних цінностей ЄС, таких як верховенство закону", - наголосив голова Європейської ради.

Разом із тим, коментуючи інформацію про те, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко нібито зверталася до ЄС із проханням не підписувати Угодур про асоціацію, Ван Ромпей акцентував, що "зараз питання про введення обмежувальних заходів (щодо України) не стоїть".

"ЄС дуже зацікавлений у розвитку відносин з Україною. Ми провели переговори щодо Угоди про асоціацію, включно з інтенсивною та всеохопною зоною вільної торгівлі - можливо, це найбільш складна і комплексна угода, яку ми коли-небудь готували з третьою країною", - підсумував голова Євроради.

Нагадаємо, в Брюсселі було оприлюднено доповідь про виконання нової Європейської політики сусідства, в якій ЄС окреслив Україні низку пунктів, які необхідно виконати в межах порядку денного про асоціацію.

Раніше п'ять міністрів закордонних справ ЄС звинуватили Януковича у зриві ратифікації угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram