ГоловнаПолітика

Видавці та редактори світу підтримали незалежні українські ЗМІ

WAN-IFRA хоче підтримати незалежну пресу в Україні.

Видавці та редактори світу підтримали незалежні українські ЗМІ
Фото: http://www.journalismnow.com

Всесвітня асоціація видавців газет і новин (WAN-IFRA) і Всесвітній форум редакторів закликають до більшої підтримки свободи преси в Україні.

Такий заклик організації озвучили на тлі побоювань із приводу стану демократії в країні, зазначено в спільному повідомленні організацій.

У листі до членів WAN-IFRA президент організації Джейкоб Метью закликав міжнародне співтовариство ЗМІ показати свою солідарність із незалежною пресою в Україні.

Він нагадав, що в Києві 2-5 вересня 2012 року відбудеться Всесвітній газетний конгрес, Усесвітній форум редакторів і Info Services Expo 2012.

"Ми вирушаємо до Києва, щоб стояти на знак солідарності з місцевою незалежною пресою, яка бореться щодня під великим тиском, часто поодинці", - сказав Метью.

"Шляхом проведення наших заходів у Києві, ми надамо їм можливість поділитися своїм досвідом із міжнародним співтовариством газети, що дозволить їм отримати вигоду з кращої міжнародної практики, можливість навчання, і запропонувати моральну підтримку", - сказав він.

Президент WAN-IFRA зазначив, що проведення цих заходів в Україні "відкриває можливості для взаємодії з органами влади та залучення уваги світової громадськості до проблем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram