ГоловнаПолітика

"Наша Україна" створює Об'єднану праву опозицію

У партії вважають принципи Об'єднаної опозиції неприйнятними.

"Наша Україна" створює Об'єднану праву опозицію
Фото: www.segodnya.ua

Партія "Наша Україна" для участі у виборах до Верховної Ради планує створити Об'єднану опозицію на основі політичних сил правого спрямування.

Про це сьогодні в інтерв'ю газеті "Україна молода" повідомила заступник голови політради "Нашої України" Валентина Королькова.

"Наша Україна" повинна брати участь у виборах! Партія повинна знову стати центром політичних подій. Де буде якісна дискусія, там буде й "Наша Україна". Рівень дискусії в Комітеті опору диктатурі - про виборчі округи - нас не влаштовує ... Якщо ми побачимо партнерів, з якими можна підтримувати якісну дискусію, то будемо об'єднуватися. В іншому разі можливий варіант, що "Наша Україна" піде на вибори окремо. Рішення прийматиме політрада", - сказала Королькова.

За її словами, принципи Об'єднаної опозиції, якою себе оголосили партії "Батьківщина" і "Фронт Змін", неприйнятні для "Нашої України".

"Тривалий час "Наша Україна" брала участь у діяльності Комітету опору диктатурі, керівництво партії - і Валентин Наливайченко, і Сергій Бондарчук - провели багато часу на переговорах і консультаціях. У нас склалося враження, що КОД зосереджений в основному на розподілі округів і місць у виборчих списках. "Нашу Україну" відштовхує такий підхід. Дискутувати лише про кандидатів - неправильно, це означає обманювати виборців, які очікують від опозиції дієвих учинків і чітких перспектив", - пояснила вона.

"У зв'язку з цим "Наша Україна" дотримується іншого погляду - формування "правиці". Ідея "правиці" - не нова, ми час від часу до цього повертаємося. Тепер ця тема стає актуальнішою. Будемо активно її обговорювати. Повинні запропонувати суспільству нову якість вибору", - зазначила Королькова.

Нагадаємо, 22 травня екс-голова СБУ Валентин Наливайченко склав із себе повноваження голови політичної ради партії "Наша України" і зупинив своє членство в партії.

При цьому В. Наливайченко заявив про продовження активної роботи в команді об'єднаної опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram