ГоловнаПолітика

Друзі закупили Луценкові книги для зони

Однопартійці прогнозують етапування Луценка в колонію 2-3 червня.

Друзі закупили Луценкові книги для зони
Фото: http://podrobnosti.ua

Партія "Народна Самооборона" прогнозує етапування колишнього міністра внутрішніх справ, неофіційного лідера партії Юрія Луценка до Менської виправної колонії №91 (Чернігівська область) 2-3 червня.

Про це повідомила керівник прес-служби партії Лариса Сарган.

"Оскільки Державна пенітенціарна служба вже заявила, що до 4 числа його повинні етапувати, то, за всіма даними, це має відбутися на вихідних", - сказала вона.

За словами Сарган, етапування пов'язане з тим, що європейські політики під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року мають намір відвідувати політичних ув'язнених, які перебувають у Київському слідчому ізоляторі (Лук'янівському СІЗО).

Вона також зазначила, що політсила готується до етапування Луценка.

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вже через рік можуть умовно-достроково звільнити, за умови гарної поведінки.

— Валерій Бондик, народний депутат від Партії регіонів

Зокрема, підготовлено певні матеріали та закуплено книги для екс-міністра.

Як повідомляли, "Народна Самооборона" просить уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську запобігти етапуванню Луценка з Київського слідчого ізолятора в колонію через розгляд іще однієї справи проти екс-міністра.

Нагадаємо, екс-міністра засуджено до позбавлення волі на 4 роки з конфіскацією майна за незаконне виділення квартири водієві та за нарахування йому стажу, а також за святкування Дня міліції у 2008-2009 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram