ГоловнаПолітика

ПР: Луценко може вийти через рік - за гарної поведінки

Півтора року екс-міністр уже відсидів.

ПР: Луценко може вийти через рік - за гарної поведінки
Фото: http://obozrevatel.com

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вже через рік можуть умовно-достроково звільнити, за умови гарної поведінки.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Валерій Бондик.

"Фактично йому дали, наскільки я знаю, вирок стосується чотирьох років, півтора з них він відсидів, умовно-достроково він має право бути на волі - за гарної поведінки - через рік. Це я прогнозую як юрист, я це навіть не мав говорити", - заявив Бондик.

Також Валерій Бондик зазначив, що через те, що вирок Печерського суду набув чинності, рішення щодо етапування екс-міністра має право приймати лише Пенітенціарна служба.

"Є закон про Пенітенціарну систему - вони самі обирають маршрути, способи доставки. Справа судді - забезпечити правосуддя, правосуддя - це право на захист самого Луценка", - зазначив Бондик.

Нагадаємо, в п'ятницю, 1 червня, у Печерському районному суді Києва відбудеться чергове засідання з розгляду кримінальної справи за звинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в незаконній організації стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння колишнього президента Віктора Ющенка.

Прес-служба зазначає, що найімовірніше, після цього судового засідання Юрія Луценка буде етаповано до Менської виправної колонії №91 у Чернігівській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram