ГоловнаПолітика

Прокуратура перевіряє автокорпорації "Богдан"

Корпорацію пов'язують з міністром економіки Порошенком.

Прокуратура перевіряє автокорпорації "Богдан"
Фото: segodnya.ua

Корпорація "Богдан" заявляє про безпідставну перевірку прокуратурою Волинської області дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №1" (Луцьк), яке входить до складу корпорації.

Про це повідомив прес-секретар корпорації Сергій Красуля.

"Корпорація "Богдан" висловлює стурбованість свавіллям прокуратури Волинської області, яка сьогодні розпочала безпідставну і незрозумілу перевірку ДП "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", - заявив Красуля.

За його даними, прокуратура залучила до перевірки підприємства з виробництва автомобілів і автобусів Державну інспекцію сільського господарства, інспекцію архітектурно-будівельного контролю, Державну ветеринарну та фітосанітарну службу.

Всього до перевірок було залучено представників 13 інстанцій.

Водночас ці представники не мали при собі достатнього комплекту документів, які підтверджують їх повноваження.

Красуля підкреслив, що прокуратура мала намір перевіряти ВАТ "Луцький автомобільний завод", який ще кілька років тому було перейменовано на "Автомобільну компанію "Богдан Моторс".

Прес-секретар зазначає, що такий факт свідчить про поверхневе уявлення прокуратури про один із найбільших платників податків регіону.

"Дії прокуратури можуть свідчити про упереджене ставлення до компанії та компрометують українську владу, промисловість, зокрема, таку унікальну галузь експорту як автобуси і тролейбуси, а також шкодять репутації одного з провідних підприємств машинобудівної галузі України", - підкреслив Красуля.

"Богдан" звертається до прокуратури із закликом не створювати штучних перешкод для діяльності підприємства і не шкодити репутації компанії та виготовленої нею продукції.

Нагадаємо, корпорацію "Богдан" пов'язують з міністром економіки Петром Порошенком. Вона створена в лютому 2005 року. Зараз компанія має два заводи - з виробництва легкових автомобілів у Черкасах потужністю 120-150 тис. автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і автобусів і тролейбусів у Луцьку потужністю 6 тис. од.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram