ГоловнаПолітика

Пшонка стверджує, що "мажор" Рудь не уникне покарання

Державне обвинувачення просило для Рудя більший термін позбавлення волі, ніж в результаті виніс суд.

Пшонка стверджує, що "мажор" Рудь не уникне покарання
Фото: focus.ua

Генеральний прокурор Віктор Пшонка виключає, що син прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитро Рудь, якого суд визнав винним у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди і загибелі 3 жінок, може уникнути призначеного судом покарання.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

"Є реальний вирок, який, коли набере чинності, виконуватиметься для цього суб'єкта, про який ви говорите. Мені кажуть: а раптом він змиється? Я кажу: нікуди він не змиється. Тому що є чітко межі закону і є вирок, який буде виконуватися", - сказав він.

Пшонка додав, що державне обвинувачення просило для Рудя більший термін позбавлення волі, ніж в результаті виніс суд.

Нагадаємо, 20 жовтня 2010 року Дмитро Рудь, керуючи джипом, насмерть збив трьох жінок у Дніпропетровську.

Того ж дня було затримано підозрюваного, який виявився сином прокурора одного з районів Дніпропетровська. За фактом події міліція порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). 28 жовтня 2010 року Бабушкінський районний суд Дніпропетровська обрав запобіжний захід підозрюваного у вигляді утримання під вартою.

У червні 2011 року Хортицький районний суд засудив підсудного до 5 років позбавлення волі і, незважаючи на численні протести представників громадськості, звільнив Рудя з-під варти під заставу в 17 тисяч гривень на період судового слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram