ГоловнаПолітика

Нардепи просять залишити Луценка в СІЗО

Депутати вважають недоцільним етапування екс-міністра до колонії.

Нардепи просять залишити Луценка в СІЗО
Фото: EPA/UPG

Народні депутати від "Народної самооборони" просять Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську запобігти переведенню засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з СІЗО до колонії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Народної самооборони".

Народні депутати Юрій Стець, Юрій Гримчак та інші передали сьогодні омбудсману депутатське звернення з приводу недоцільності етапування Луценка до колонії в Чернігівській області, поки його касація розглядатиметься в київському суді.

Зокрема нардеп Доній зазначив, що до них надійшла інформація від дружини Луценка Ірини, що найближчим часом її чоловіка планують етапувати в одну з колоній Чернігівської області.

"Це понад 200 кілометрів, і в тому фізичному стані, в якому перебуває Юрій Луценко, постійне етапування його до суду в Києві вважаємо недоцільним", - зазначив він.

"Зрештою, Лутковська, яку незаконно, але обрали, нехай робить свою справу", - сказав депутат.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права обіймати керівні посади, а також рангу державного службовця.

28 травня прес-секретар голови ДПтСУ Ігор Андрушко заявив, що в Пенітенціарній службі ще остаточно не визначилися, відправляти чи не відправляти Луценка у колонію для відбування покарання.

Проте, захист Луценка вважає малоймовірним конвоювання екс-міністра в колонію до завершення Печерським районним судом Києва розгляду другої кримінальної справи за звинуваченням Луценка в перевищенні службових повноважень під час організації стеження в межах розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата в Президенти Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram