ГоловнаПолітика

Для міліціонерів до Євро закупили півтори тисячі голосових перекладачів

У МВС відмовилися назвати вартість пристроїв.

Для міліціонерів до Євро закупили півтори тисячі голосових перекладачів
Фото: Макс Левин

МВС закупило 1418 електронних голосових перекладачів, які міліціонери використовуватимуть для спілкування з іноземцями під час Євро-2012.

Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту громадської безпеки міністерства Сергій Поготов.

"Уже закуплено 1418 електронних перекладачів, їх роздали для використання на місцях", - сказав він.

Електронний перекладач містить дві мови інтерфейсу - англійську та російську.

Також перекладач має 150 підготовлених фраз, які найчастіше використовуватимуть міліціонери для допомоги вболівальникам.

За словами заступника начальника кафедри адміністративної діяльності Національної академії внутрішніх справ Сергія Брателя, кожен уболівальник зможе самостійно ввести в перекладач пропозицію, яку буде перекладено для міліціонерів, а далі міліціонер зможе вибрати одну з фраз із запропонованого списку для допомоги вболівальникові, її буде відтворено перекладачем уже англійською.

За словами Брателя, консультація вболівальника за допомогою таких перекладачів не займе більше двох хвилин.

Представники МВС не змогли відповісти на запитання про загальну суму витрачену на придбання голосових перекладачів, проте Братель зазначив, що після закінчення чемпіонату електронні перекладачі залишаться в користуванні міліціонерів.

Вони також повідомили, що 17 тис. правоохоронців оволоділи англійською мовою перед чемпіонатом.

"Нині вже 17 тис. працівників пройшли курси з англійської мови. Ще 5 тисяч пройдуть відповідне навчання до початку чемпіонату Європи з футболу", - сказав Поготов.

Поготов зазначив, що рівень знань співробітників можна оцінити як початковий.

Також, за словами начальника департаменту громадської безпеки, ще дві тисячі співробітників МВС вільно володіють англійською мовою.

На думку Поготова, відомство повністю готове до проведення чемпіонату Європи і до комунікації з іноземними вболівальниками.

Крім того, він зазначив, що 5 червня в Україну прибуде делегація зі 112 іноземних співробітників правоохоронних органів, які також допомагатимуть українським міліціонерам у спілкуванні з уболівальниками.

Нагадаємо, раніше МВС розраховувало навчити англійській мові базового рівня близько 35 тис. міліціонерів до початку чемпіонату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram