ГоловнаПолітика

"Мерседеси" для Януковича конфісковував Хорошковський

Автомобілі задекларували не як броньовані, а як звичайні.

"Мерседеси" для Януковича конфісковував Хорошковський
Фото: Макс Левин

Перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський заявив, що 4 броньованих "Мерседеси", які передали Державному управлінню справами при Президентові, конфіскувала СБУ, коли він очолював її.

"Я знаю абсолютно точно, що це справді конфісковані автомобілі. Тому що ми їх конфіскували, коли я працював у Службі безпеки України. Це контрабандний товар, машини задекларували не як броньовані, а як звичайні", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи їздитиме тепер на них Президент, Хорошковський відповів: "Не знаю. Це вже не моя проблема, я просто відповідаю на запитання, чому відбулася конфіскації. Тому що у декларації задекларували їх не як броньовані, а як звичайні. Ви можете собі уявити різницю приблизно між 100 тисячами доларів і 500? Тільки з ПДВ можете порахувати, яка була різниця. Тому й було прийнято рішення суду про їх конфіскацію, а далі держава визначає їх розподіл".

Нагадаємо, Кабмін зобов'язав митницю передати Державному управлінню справами при Президентові України чотири конфіскованих броньовані автомобілі Mercedes-Benz S-600 Guard.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram