ГоловнаПолітика

У ПР наполягають, що лише "технічно" виправлять виборчі правила

"Регіонал" пропонує опозиції уважно прочитати правки до закону про вибори.

У ПР наполягають, що лише "технічно" виправлять виборчі правила
Дмитрий Шпенов
Фото: Артем Атаманюк

Правки до закону про вибори, запропоновані в законопроекті №10533, мають винятково технічний характер.

Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, член Комітету Верховної Ради з питань правосуддя Дмитро Шпенов, повідомляє прес-служба ПР.

Запропоновані зміни до закону про вибори ніяк не зачіпають фундаментальні принципи чинного виборчого законодавства. "Йдеться лише про виправлення технічних помилок, які під час роботи виявила ЦВК. У законопроекті немає жодної політики", - пояснив парламентарій.

Він зазначив, що Партія регіонів підтримує пропозиції Центрвиборчкому, оскільки зацікавлена в тому, щоб вибори пройшли чесно і відкрито.

"Сподіваюся, наші колеги по парламенту уважно прочитають законопроект і побачать, що жодних радикальних змін закону, які зараз декому ввижаються, ніхто не пропонує", - наголосив Шпенов.

Нагадаємо, заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що опозиція вважає неприйнятним внесення будь-яких змін до закону про вибори народних депутатів.

Він наголосив, що ЦВК може викласти всі технічні правки до закону про вибори народних депутатів у формі своїх роз'яснень і для цього не потрібне голосування Верховної Ради.

Закон про вибори ухвалили восени 2011 року внаслідок компромісу між більшістю й опозицією. В обмін на підвищення виборчого бар'єра та запровадження "мажоритарки" опозиція домоглася ухвалення норм, які ускладнюють фальсифікації на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram