ГоловнаПолітика

МВС вирішило вислухати скарги підприємців

Віталій Захарченко заборонив перевіряти бізнес без достатніх підстав.

МВС вирішило вислухати скарги підприємців
Виталий Захарченко
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ організує в червні зустрічі з представниками регіональних об'єднань підприємців, щоб визначити заходи для захисту бізнесу від необґрунтованих перевірок.

Про це написав у своєму особистому блозі міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

"Я доручив протягом червня цього року організувати і провести зустрічі з регіональними об'єднаннями підприємців, на яких обговорити питання активізації спільної роботи у створенні сприятливого бізнес- та інвестиційного клімату, визначити конкретні заходи для захисту бізнесу від протиправних зазіхань", - зазначив міністр.

За його словами, 29 травня під час відеоселекторної наради з керівництвом МВС він зазначив, що в міністерство далі надходять численні скарги громадян, представників громадськості, суб'єктів господарювання через необґрунтовані перевірки, що їх проводять співробітники міліції.

"Подекуди такі перевірки використовуються як інструмент тиску на підприємців з метою вирішення своїх особистих питань. Це вкрай неприйнятно і можна кваліфікувати як службовий злочин", - наголошує міністр.

Захарченко повідомляє, що підписав доручення з вимогою припинити практику проведення перевірок суб'єктів господарювання за відсутності достатніх підстав, а також коли йдеться про питання, що не належать до компетенції органів внутрішніх справ.

Ще одним механізмом недопущення порушень прав підприємців міністр називає забезпечення дієвого співробітництва на місцях із представниками координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва при Кабінеті Міністрів.

Нагадаємо, раніше Президент Віктор Янукович зажадав від керівництва правоохоронних і контролюючих органів негайно припинити неправомірний тиск на бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram