ГоловнаПолітика

У МЗС вимагають вибачень за фільм про расизм в Україні

Олег Волошин, навпаки, спілкувався з радником-посланцем британського посольства з приводу поведінки англійських фанатів.

У МЗС вимагають вибачень за фільм про расизм в Україні
Фото: news.zn.ua

Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявляє, що британська телекомпанія ВВС повинна попросити вибачення в українців за сюжет про расизм.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу", коментуючи кадри, зроблені телеканалом на території України та Польщі, на яких видно, як уболівальники вітали по-нацистськи і з появою на полі чорношкірих гравців видавали звуки, схожі на крик мавпи.

Волошин заявив, що британська сторона офіційно не висувала Україні жодних претензій з приводу расистських проявів українських фанатів.

"Я недавно спілкувався з радником-посланцем британського посольства з приводу футболу. Йшлося, навпаки, про те, як убезпечити українців від британських фанів, які найагресивніші, найбільш нетолерантні і расистськи налаштовані порівняно з усіма фанами в Європі", - сказав він.

"Щоб хтось порушував це питання на офіційному рівні - цього немає. Чому це в пресі? Бо дуже легко розкрутити міф - якісь напівосвічені, напівдикі вихідці зі Східної Європи..." - додав Волошин.

На думку представника МЗС, ЗМІ шукають "гарячі теми" напередодні Євро-2012.

"Легко уявити поляків як сантехніків, які приїдуть і заберуть усі робочі місця. Триває велика боротьба всередині УЄФА. Платіні і частина інших функціонерів завоювали право для Східної Європи на чемпіонат. Багаті клуби, значна частина яких - британські, вважають, що футбол повинен обмежитися Західною Європою. Навіщо їхати до цих дикунів?" - обурився він.

"Я вважаю, що ВВС повинна перепросити за цей фільм. Я раніше бачив такий монтаж тільки на деяких російських каналах. Так раніше зображали в Росії УНА-УНСО. Вихоплювали окремі кадри і говорили: "Це країна фашизму", - заявив Волошин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram