ГоловнаПолітика

Могильов хоче зробити російську другою державною

Ухвалення законопроекту дозволить регіонам мати кілька регіональних мов на рівні державної.

Могильов хоче зробити російську другою державною
Фото: Макс Левин

Кримський прем'єр Анатолій Могильов виступає за ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики.

Так він прокоментував зрив розгляду в парламенті законопроекту про мови.

"Я вважаю, що ухвалення законопроекту дозволило б окремим регіонам України мати кілька регіональних мов на рівні державної. Це забезпечення прав і свобод громадян, які живуть в тому чи іншому регіоні, де більша частина населення говорить іншою мовою, ніж державна", - сказав Могильов.

"Це загальноєвропейська практика. Я глибоко переконаний: ухвалення такого закону було б правильною та справедливою дією", - додав він.

Крім того, Могильов заявив, що виступає за надання російській мові статусу другої державної в Україні, а також зазначив, що це положення міститься в програмі Партії регіонів.

Проте, він нагадав, що для того, щоб російська мова стала державною, необхідне внесення змін до Конституції України, для чого потрібна конституційна більшість Верховної Ради, якої зараз немає.

У зв'язку з цим Могильов висловив сподівання, що на майбутніх виборах в український парламент отримають більшість сили, які зможуть внести зміни до Конституції України для надання статусу державної російській мові.

"Я глибоко переконаний, що кожна людина має право спілкуватися, здійснювати свої громадянські повноваження в державі, в якій живе, тією мовою, якою вона розмовляє", - сказав Могильов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram