ГоловнаПолітика

МОК довірив українцям розслідування "олімпійських" махінацій

Голова МОК Жак Рогге довіряє Сергієві Бубці.

МОК довірив українцям розслідування "олімпійських" махінацій
Фото: http://flab.cv.ua

Міжнародний олімпійський комітет не скеровуватиме свого представника для участі в роботі спеціальної комісії з розслідування інциденту, пов'язаного зі спробою генсекретаря Національного олімпійського комітету України Володимира Геращенка незаконно реалізувати квитки на Олімпійські ігри-2012.

Про це журналістів повідомив президент НОК Сергій Бубка.

Він повідомив, що НОК звернувся до організаційного комітету Олімпіади, а також у МОК із пропозицією скерувати своїх представників для участі в роботі комісії.

"Пан (голова МОК Жак) Рогге сказав, що він свого представника не скеровуватиме, він довіряє і Олімпійському комітету, і мені особисто", - сказав він.

При цьому Бубка повідомив, що комісія розпочала свою роботу та визначила список осіб, яких необхідно допитати.

Крім того, за словами Бубки, телеканал BBC надав два свої матеріали, що стосуються цієї теми, і розглядає питання про надання інших матеріалів.

Також він повідомив, що НОК не має наміру призначати виконувача обов'язків генсека, а на 31 травня заплановано чергове засідання виконавчого комітету НОК, на якому, можливо, розглядатимуть питання про скликання позачергової Генеральної асамблеї, на якій, імовірно, оберуть нового генсека.

Нагадаємо, 28 травня Геращенко подав у відставку.

За повідомленням BBC, викрити Геращенка в намірі незаконно продати квитки на Олімпіаду-2012 вдалося співробітнику BBC, який представився українському чиновнику спекулянтом, котрий бажає придбати квитки, на що Геращенко нібито відповів, що готовий продати за готівку близько 100 квитків.

Продаж квитків на "чорному ринку" розцінюють у Великобританії як кримінальний злочин.

Геращенко займав посаду генсека НОК України з 19 квітня 1997 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram