ГоловнаПолітика

Москаль: син Щербаня звинуватив Тимошенко, щоб уникнути покарання за вбивство

Нардеп нібито має ксерокопії первинних протоколів свідків вбивства.

Москаль: син Щербаня звинуватив Тимошенко, щоб уникнути покарання за вбивство
Фото: newzz.in.ua

Заява Руслана Щербаня про причетність екс-прем'єра Юлії Тимошенко до вбивства його батька Євгена Щербаня зумовлена тим, що сам Щербань є учасником кримінальної справи.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив народний депутат, перший заступник голови Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль, повідомляє сайт БЮТ.

Москаль повідомив, що йому вдалося отримати документи, які підтверджують, що 18 лютого 2012 року "під час так званого "полювання" в селі Сидорово сталося вбивство, і серед 8 осіб, які там були, були Руслан Щербань і його водій Новиков".

"Під час цього "полювання" було з'ясування стосунків, і Руслан Щербань пострілом із рушниці смертельно поранив громадянина Дроздова, жителя міста Донецька", - сказав Москаль.

За його словами, на місце події відразу приїхали начальник місцевої міліції Лук'янов, начальник слідчого відділу, слідчі та експерти, а також працівники прокуратури.

"У результаті порушено кримінальну справу №443451 за статтею 115, ч.2, п.7 - "Убивство з обтяжуючими обставинами", - повідомив він.

За словами Геннадія Москаля, "дивовижно після 3 квітня, коли Руслан Щербань написав листа послові США, в якому говорив про причетність Юлії Тимошенко до вбивства його батька, справу було перекваліфіковано на вбивство з необережності".

"А зброя з рук Щербаня опинилася в руках його водія Новикова", - додав народний депутат.

При цьому він наголосив, що "ксерокопії первинних протоколів свідчать про те, що всі 8 свідків указують, що зброя була в руках Руслана Щербаня".

За інформацією Геннадія Москаля, є негласна домовленість між правоохоронними органами, що якщо ця справа виявиться резонансною, її передадуть до суду і водія Новикова засудять до 2-3 років умовно.

"Із цього випливає, що Руслан Щербань мав серйозні причини, щоб писати листа американському послові Джону Теффту і розповідати на всіх прес-конференціях про нібито причетність Юлії Тимошенко до вбивства його батька Євгена Щербаня", - сказав він.

Геннадій Москаль також зазначив, що передав усі отримані документи в Генеральну прокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram