ГоловнаПолітика

У ПР розраховують на 250 голосів за мовний закон

Болдирєв заявляє, що все залежить від "роботи з колегами".

У ПР розраховують на 250 голосів за мовний закон
Фото: glavcom.ua

У Партії регіонів стверджують, що в них є необхідні голоси для затвердження закону про державну мовну політику.

Про це сказав народний депутат від Партії регіонів Юрій Болдирєв на засіданні круглого столу, під час якого обговорювали проблеми статусу російської мови в Україні.

"Спікер (Володимир Литвин) закрив засідання і не дав нам проголосувати. Ми повинні були дати (проголосувати за закон про державну мовну політику) близько 230 голосів", - зазначив Болдирєв.

Відповідаючи на уточнююче запитання про те, чи не боїться Партія регіонів, що за цей тиждень перед наступним пленарним 230 голосів можуть "розгубитися", Болдирєв наголосив: існує ймовірність того, що готовність на наступному пленарному тижні голосувати за цей законопроект висловлять тільки Партія регіонів та фракція комуністів, загальне число депутатів цих двох фракцій налічує 216 осіб. Однак, на думку Болдирєва, "можна набрати і 250".

"Усе залежить від того, як проводитимуть роботу з нашими колегами", - зазначив він.

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Павловський, який брав участь у круглому столі, не уточнив, якими будуть дії опозиційних фракцій "БЮТ-Батьківщина" і НУ-НС наступного пленарного тижня щодо розгляду в парламенті цього законопроекту.

"Буде день і буде інформація для журналістів", - зазначив депутат.

Нагадаємо, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про засади мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком і Сергієм Ківаловим, сталася бійка між народними обранцями.

Після бійки народні депутати заблокували парламентську трибуну і президію, однак, оскільки засідання до того часу було вже закрито, незабаром розійшлися.

Засідання 25 травня так і не відбулося через блокування опозицією трибуни та президії парламенту.

Очікують, що до мовного питання Рада повернеться наступного пленарного тижня, який починається 5 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram