ГоловнаПолітика

Клюєв хоче героїзувати армію

Секретар РНБО пообіцяв поліпшити соцзахист військовослужбовців.

Клюєв хоче героїзувати армію
Фото: focus.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Клюєв вважає, що необхідна героїзація Збройних сил України.

Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.

"У всіх державах армія - символ патріотизму, любові до своєї країни, самовідданості та героїзму. Україна дуже потребує цього. Ми повинні пишатися своєю армією і країною", - заявив Клюєв.

На його думку, в армію повинні йти найкращі громадяни країни.

"В армію повинні йти найкращі, а не ті, кого більше нікуди не беруть", - наголосив секретар РНБО.

За словами Клюєва, влада буде послідовною у своєму прагненні забезпечити зростання соціального захисту військовослужбовців.

"У мене немає сумнівів, що тема гідного соціального забезпечення військовослужбовців повинна бути консолідуючою для всіх політиків України", - додав він.

Секретар РНБО також зазначив, що триває пошук можливостей для підвищення грошового забезпечення військовослужбовців у рамках запланованого підвищення пенсійних виплат, яке розпочнеться в липні-вересні 2012 року.

Крім того, Клюєв заявив, що планують реалізацію програми іпотечного кредитування для військовослужбовців, якою передбачено отримання ними кредитів на 15-20 років під мінімальні відсотки для придбання або будівництва житла.

Він також зазначив, що надзвичайно важливим завданням реформування армії є соціальний захист і професійна адаптація військовослужбовців, які звільняються з військової служби.

Як повідомляли "Коментарі", в січні міністр оборони Михайло Єжель підписав наказ "Про затвердження Програми військово-патріотичного виховання у Збройних силах України на 2012-2017 роки та Перспективного плану реалізації Програми військово-патріотичного виховання у Збройних силах України на 2012-2017 роки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram