ГоловнаПолітика

Азарова дивує, що Європа вірить фото з синцями Тимошенко.

А не свідченням 80 людей.

Азарова дивує, що Європа вірить фото з синцями Тимошенко.
Фото: Lb.ua

Європейські політики завдяки доступу до документів у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко можуть самі переконатися в правомірності її засудження.

Таку думку висловив прем'єр Микола Азаровв інтерв'ю Polskie Radio.

За словами Азарова, українська влада ніколи б не розпочинала процес проти Тимошенко, якби не мала для цього достатньо підстав.

"Сьогодні політики, які займають однобічну позицію, раніше чи пізніше, особливо тоді, коли побачать документи, а касаційний процес їм дозволить ці документи побачити, на власні очі переконаються, що обвинувачення (проти екс-прем'єра) обґрунтовані", - сказав він.

Азаров також закликав європейських політиків раціонально оцінювати те, що відбувається в Україні, звернувши увагу на те, що Тимошенко вдається до безпідставних звинувачень, серед яких він назвав її заяу про начебто побиття в колонії.

"80 осіб, це і лікарі, і медсестри, і водії, і офіцери охорони та багато інших, хто були свідками... ось вони, під присягою, свідчили, що фізичного насильства щодо Тимошенко застосовано не було. Які в нас є підстави не вірити цим людям? Чому газетній фотографії надається більша перевага, ніж свідченням 80-ти людей під присягою?", - запитав він.

Прем'єр також подякував владі Польщі за те, що вона виступила проти бойкоту Євро-2012, до якого закликали кілька європейських політиків через справу Тимошенко.

Водночас він висловив думку, що навіть поляки оцінюють події навколо екс-глави українського уряду не завжди правильно.

"Я розумію, що представники польського керівництва знаходяться під певним тиском, сформованим тенденційною позицією, для якої немає підстав", - сказав Азаров.

Він заявив, що в Україні немає диктатури, адже свою діяльність здійснюють багато політичних партій, а громадяни можуть вільно висловлювати свої погляди, в тому числі "дуже критичні, а іноді навіть зневажливі".

Нагадаємо, Азаров також заявив, що більшість громадян України вважають правомірним засудження екс-глави українського уряду Юлії Тимошенко і не будуть через її справу протестувати під час фіналу Чемпіонату Європи з футболу, який відбудеться в Україні в червні.

Як відомо, 15 травня Азаров в Брюсселі запросив представників Євросоюзу для участі в засіданні Вищого спеціалізованого суду, який 26 червня має розглянути касаційну скаргу Тимошенко на її вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram