ГоловнаПолітика

Кравчук: нашій Конституції потрібен євроремонт

Підготовка змін до Конституції потребує не менше року.

Кравчук: нашій Конституції потрібен євроремонт
Фото: obozrevatel.com

Глава Конституційної асамблеї, екс-президент Леонід Кравчук вважає, що Конституція України потребує значних удосконалень.

"Майже кожна стаття вимагає уточнення. Зміни не будуть косметичними. Нашій Конституції потрібен євроремонт", - сказав Кравчук в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

Водночас він зазначив, що в Конституції "немає розділу про місцеве самоврядування, немає розділу про економічні засади життя країни, немає точного розмежування на основі легітимності повноважень між гілками влади, є проблеми з реформуванням судової системи, питання повноважень правоохоронних органів. Конституція сьогодні сповнена прогалин".

Кравчук нагадав, що перше засідання Конституційної асамблеї відбудеться в червні.

"На цьому засіданні визначимо структуру асамблеї, кількість груп-комісій, позначимо їх кадровий склад, поставимо завдання. Думаю, що групи будуть сформовані за кількістю розділів Конституції. Ухвалимо регламент, порядок розгляду пропозицій робочих груп на загальних зборах. Думаю, оберемо президію", - сказав він і пообіцяв робити все відкрито і в присутності ЗМІ.

"Наші двері відчинені для всіх. Потім вже в процесі роботи групи подадуть пропозиції, які будуть широко обговорюватися на "круглих столах", у вузах, пресі, все буде відкрито. Підготовка змін до Конституції потребує не менше року, робота чекає дуже серйозна", - впевнений глава асамблеї.

Нагадаємо, 17 травня Президент Віктор Янукович підписав указ "Про Конституційну асамблею".

Конституційна асамблея утворена в складі 94 чоловік і в ній немає представників опозиційних партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram