ГоловнаПолітика

Тещі Колесніченка, яка напоїла підлеглу нашатирем, компенсували "моральний збиток"

За "вимушений трирічний прогул" родичка народного депутата отримає 56 тисяч гривень

Тещі Колесніченка, яка напоїла підлеглу нашатирем, компенсували "моральний збиток"
Фото: goodvin.info

Жашківський районний суд Черкаської області ухвалив компенсувати 47 тисяч гривень тещі депутата-"регіонала" Вадима Колесніченка за вимушений трирічний прогул.

Окрім цього, 69-річній Валентині Македон держава повинна заплатити 7 800 гривень на оздоровлення та 1 500 гривень моральної шкоди.

2007 року завідувачка дитсадка "Золотий Ключик" відкоркувала флакон із нашатирним спиртом і вилила його в горло своїй підлеглій - Галині Хрущ. Та потрапила в реанімацію. Два суди, які проходили в Жашкові, визнали Валентину Македон винуватою. Керівник районного відділу освіти звільнив її з роботи. Жінка три роки була на пенсії. З приходом до влади Віктора Януковича справу скерували на розгляд у Звенигородський суд. Там у її діях не побачили складу злочину. Згодом поновили на роботі і компенсували зарплату.

"Я не здивуюся, якщо завтра мене визнають винуватою і засудять до в'язниці", - говорить Галина Хрущ.

Валентина Македон має трьох дочок. Старша - Наталя - живе в Криму. Середульша - Алла - в Жашкові. Найменша Лілія - киянка. Її чоловік - народний депутат Верховної Ради від Партії регіонів 54-річний Вадим Колесніченко.

"Ми зрозуміли, що вибачень від цих людей не дочекаємося, - каже Хрущ. - Мій чоловік заніс заяву в міліцію. Там порушили кримінальну справу. Згодом у Жашкові відбувся суд.

Македон визнали винною і зобов'язали виплатити мені 6 000 гривень. Через деякий час вона подала апеляцію. Справу розглядав інший суддя. Висновок - завідуючу знову визнали винною і зобов'язали виплатити 7 000 компенсації. Нарешті її звільнили з роботи. Нам призначили іншу завідуючу. Три роки прожили спокійно. 2010-го, тільки-но обрали президентом Януковича, вона подала чергову апеляцію. Суд призначили у Звенигородці. Тепер з нею боялися зв'язуватися - всі вже знали, що за птах її зять. Василівна заявила, що нічого мені не заливала. А горло я обпекла своїми ж таблетками. Суд визнав її невинною".

Попри все, Галина Хрущ здаватися не збирається. Вона подала апеляцію до Вищого спеціалізованого суду. Той скасував вирок Звенигородського суду. Тепер справу розглядає Апеляційний суд Черкаської області.

"Македон мене ні разу не відвідала. Грошей на лікування не дала і не пропонувала. Дівчата навіть говорили їй: "Василівно, так не годиться, потрібно людину відвідати". Вона відповідала: "Я їй нічого не дам, у мене є "дах". Згодом зателефонувала Вадикові і хвалилася, що їй нічого не буде", - додала Хрущ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram