ГоловнаПолітика

Лук'янов: "помаранчеві" при владі нічого не зробили для української мови

"Регіонал" нагадує, що "помаранчево-сердечні" могли подбати про українську мову, коли 5 років були при владі.

Лук'янов: "помаранчеві" при владі нічого не зробили для української мови
Фото: Дмитрий Алексеенко

Нардеп від Партії регіонів Владислав Лук'янов заявив, що за 5 років керування державою попередня влада не зробила геть нічого для захисту та популяризації української мови.

Про це він повідомив в ефірі програми "РесПубліка" на "5 каналі", повідомляє прес-служба ПР.

"За 5 років керування державою "помаранчево-сердечна" команда, на жаль, не зробила нічого ні для захисту, ні для популяризації, ні для підтримки, ні для розвитку української мови. І в цій ситуації ми повинні не обмежувати національні меншини, а розвивати нашу рідну українську мову", - вважає депутат.

Він також відкинув звинувачення в передвиборному характері цієї теми.

"Усі заяви про те, що вирішення мовного питання виникло тільки напередодні виборчої кампанії, не відповідають дійсності. Адже роботу над законопроектом почав іще Євген Кушнарьов, продовжив Олександр Єфремов, а потім долучився і Вадим Колесніченко. Також над законопроектом про мови працювали фахівці Венеціанської комісії, які дали позитивну оцінку цьому документу", - нагадав політик.

"Законопроект про мови розроблено відповідно до Європейської хартії регіональних мов і передбачає розвиток мов національних меншин і підтримку державної мови", - наголосив парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram