ГоловнаПолітика

Луценка готуються відправити в колонію

Днями Пенітенціарна служба етапує екс-міністра, проте точну дату приховує.

Луценка готуються відправити в колонію
Фото: EPA/UPG

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка готуються днями перевести в колонію.

Про це пише "Комсомольская правда в Украине" з посиланням на джерела в Державній пенітенціарній службі України.

Зокрема, за словами джерела, питання про переселення в колонію Луценка, який наразі перебуває в Лук'янівському СІЗО, вирішать найближчими днями.

Однак Пенітенціарна служба не має наміру афішувати, котрого саме дня Луценка відправлять у колонію, оскільки, "за інструкцією, не належить".

Апеляційний суд Києва ще в середині травня залишив без змін вирок Печерського районного суду, який уже набув чинності.

Луценкові як колишньому міністрові внутрішніх справ належить вирушити на Чернігівщину, в Менську колонію для екс-правоохоронців.

Із відміряних йому судом чотирьох років, зважаючи на те, що його взяли під варту в грудні 2010 року, залишиться провести за ґратами трохи більше за два роки.

Також Лук'янівський СІЗО ще не покинув колишній перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко, який отримав за зловживання владою і службовим становищем п'ять років позбавлення волі.

За словами першого заступника Пенітенціарної служби України Сергія Сидоренка, він відбуватиме покарання у звичайній колонії суворого режиму.

Нагадаємо, на 1 червня призначено розгляд кримінальної справи проти Луценка щодо незаконних оперативно-розшукових заходів стосовно Валентина Давиденка - колишнього водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка. Захист екс-міністра заявляв, що до винесення вироку в цій справі Луценка, радше за все, не переводитимуть у колонію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram