ГоловнаПолітика

Туск визнав "некомфортність" візиту Януковича до Варшави

Польський прем'єр має намір під час Євро-2012 потискати руку всім, у тому числі Януковичу.

Туск визнав "некомфортність" візиту Януковича до Варшави
Фото: EPA/UPG

Прем'єр Польщі Дональд Туск вважає обов'язком своєї країни не допустити під час Євро-2012 політичних демонстрацій.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Це справа природна, але не дуже комфортна ... Взагалі я схильний до того, щоб усім потиснути руку", - прокоментував Туск візит Віктора Януковича на відкриття Євро-2012 у Варшаву.

Водночас він зазначив, що не має наміру демонструвати підтримку Януковичу. "Нехай також не буде такого враження, начебто ми в усьому підтримуємо нинішню українську владу. Попри все, ми не хотіли б, щоб матчі Євро-2012 перетворилися на якісь політичні демонстрації. Наскільки нам вистачить таланту, так ми поводитимемося. Сподіваюся, що ви не будете соромитися поляків", - сказав він.

Туск також знову заявив, що європейські лідери не мають наміру бойкотувати Євро-2012. "Немає ніякого бойкоту Євро-2012, атмосфера поліпшилася. Я отримав також багато сигналів, які свідчать, що у справі політичного контексту всі доволі чітко відрізняють Варшаву від Києва. І немає жодної проблеми з боку європейських лідерів щодо Євро-2012", - сказав він.

Як повідомляли, раніше низка європейських лідерів, у тому числі представники Європейської комісії на чолі з Баррозу, заявили про бойкот матчів Євро-2012 в Україні через згортання демократії в країні. Безпосереднім приводом до бойкоту стало побиття Юлії Тимошенко у в'язниці.

Польща послідовно виступає проти бойкоту Євро-2012, який вона проводить разом з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram