ГоловнаПолітика

Власенко: не відпускати Тимошенко на похорон наказав особисто Янукович

Президента просять не бути твариною.

Власенко: не відпускати Тимошенко на похорон наказав особисто Янукович
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що Президент Віктор Янукович особисто розпорядився не давати екс-прем'єру дозволу виїхати на похорон свекра.

Про це він сказав журналістам біля лікарні "Укрзалізниці", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми знаємо, що рішення приймали пізно вночі, знаємо, що Віктор Янукович особисто давав команду. Хотілося б звернутися до Януковича особисто і нагадати, що між людським і тваринним у таких питаннях є межа. І в Януковича сьогодні ще є можливість зробити крок або в один, або в інший бік", - зазначив захисник.

Власенко додав, що офіційна відмова мотивована двома статтями: одна - Кримінально-процесуального кодексу, друга - Цивільного, згідно з якими до переліку близьких родичів не входить свекор.

"Це яскравий приклад вибіркового застосування закону. Мене дивує, чому пан Первушкін (начальник колонії, де відбуває покарання Ю. Тимошенко), зокрема, не застосував ст. 20 або ст. 52 Цивільно-процесуального кодексу, де чітко вказано, що в коло близьких родичів входить у тому числі й свекор", - зазначив С. Власенко.

На його думку, це зроблено для того, щоби вкотре, порушуючи права Тимошенко, не дати їй змоги попрощатися з дуже близькою для неї людиною.

Він також зазначив, що ст. 111 Кримінально-виконавчого кодексу дозволяє ув'язненим короткостроково залишати територію колонії у зв'язку зі смертю близького родича. Саме тому, за словами С. Власенка, в прокуратуру подано ще дві заяви Юлії Тимошенко з проханням дати їй можливість провести цей час із сім'єю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram