ГоловнаПолітика

Тимошенко просить дозволу попрощатися зі свекром

Власенко просить у ДПтС про будь-які умови візиту Юлії Тимошенко.

Тимошенко просить дозволу попрощатися зі свекром

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко звернулася до прокурора Харківської області Геннадія Тюріна з проханням дати їй змогу попрощатися зі свекром Геннадієм Тимошенком, який помер у ніч із 23 на 24 травня.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Після того, як ми в новинах почули, що була відмова пенітенціарної служби, ми підготували і подали від імені Юлії Володимирівни заяву на ім'я прокурора області, який наглядає за дотриманням закону на території Харківської області... Ми вказали прокуратурі на те, що є обставини, передбачені ст.111 Кримінально-виконавчого кодексу - а саме: є, на жаль , смерть близького родича. Ми вказали на те, що ст. 111, на відміну від статті 110 Кримінально-виконавчого кодексу, не містить переліку близьких родичів, і тут абсолютно очевидно, що Геннадій Опанасович Тимошенко і Юлія Володимирівна Тимошенко є родичами ", - сказав Власенко.

За його словами, у заяві на ім'я прокурора зазначено, що оскільки Тимошенко не може пересуватися самостійно, її родина готова взяти на себе всі витрати з перевезення та медичного забезпечення.

"Формально прокуратура має право дати відповідь протягом 10 днів. Але ми вказали, що похорони призначено в Дніпропетровську на 25 травня, 11:00... За даними моїх джерел, вони ще думають... Смію припустити, кращий можливий варіант, що її відконвоюють туди, що незаконно. Але я впевнений, що Юлія Володимирівна буде вдячна і за це, тому що вона просто хоче попрощатися в будь-якому статусі. Якщо скажуть "так", поїдемо в тому статусі, в якому повезуть. Якщо повезуть під конвоєм - це порушення закону, але Юлія Володимирівна хоче попрощатися з Геннадієм Опанасовичем", - зазначив Власенко.

Він також повідомив, що чоловік екс-прем'єра, Олександр Тимошенко, швидше за все, на похорон не приїде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram