ГоловнаПолітика

Міліція спростовує інформацію про побиття Кужель під КМДА

За цим фактом проводиться дослідча перевірка.

Міліція спростовує інформацію про побиття Кужель під КМДА
Фото: ukranews.com

Керівник спілки "Громадський спротив" Олександра Кужель заявляє, що сьогодні під стінами Київської міської державної адміністрації її вдарив міліціонер.

Зокрема, Кужель на своїй сторінці у Facebook написала, що коли учасники мітингу на захист Лук'янівського ринку під стінами Київради намагалися прорватися до будівлі КМДА, "міліціонер, який охороняв цитадель київської "демократії" від киян, дуже сильно мене вдарив".

Тим часом у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві повідомили, що вранці 24 травня, згідно з відповідними заявками, активісти кількох громадських організацій проводили масові заходи під стінами адміністративної будівлі КМДА, де цього дня відбувалося сесійне засідання Київради.

О 11:15 близько 150 пікетників намагалися зайти в приміщення КМДА. При цьому Кужель самостійно й безперешкодно пройшла в будівлю міськадміністрації, а згодом спробували потрапити до приміщення сесійної зали.

"Оскільки згідно з установленим порядком, вхід у зал на сесійне засідання здійснюється за посвідченнями депутатів Київради, працівники приватного охоронного агентства, які здійснювали охорону КМДА, роз'яснили пані Кужель порядок входу до сесійної зали і попросили показати відповідний документ. Пані Кужель повідомила, що із собою посвідчення в неї немає і зробила спробу пройти в зал. Охорона її не пропустила. Під час цієї ситуації виник інцидент пані Кужель з охороною КМДА. При цьому співробітників міліції поруч не було взагалі", - стверджують у міліції.

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві заявляє, що інформація на власній сторінці Кужель у Facebook, у якій вона звинувачує міліцію, не відповідає дійсності.

Зараз "за цим фактом проводиться дослідча перевірка. На місці інциденту працює слідчо-оперативна група Шевченківського райуправління міліції", - йдеться в повідомленні.

Також у міліції додали, що на 16:40 Олександра Кужель у міліцію із заявою не зверталася.

Нагадаємо, 24 травня під стінами КМДА відбувся мітинг підприємців Лук'янівського ринку. Підтримати підприємців прийшла й Олександра Кужель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram