ГоловнаПолітика

Хорошковський: Україна візьме до уваги резолюцію Європарламенту

Європа закликає українську владу звільнити "ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами".

Хорошковський: Україна візьме до уваги резолюцію Європарламенту
Фото: job-sbu.org

Україна візьме до уваги і налаштована вирішити питання, озвучене сьогодні в резолюції Європарламенту, в якій міститься заклик до негайного звільнення засуджених за політичними мотивами.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, коментуючи на прохання журналістів заклик Європарламенту до української влади внести зміни до Кримінального кодексу з метою звільнення політв'язнів.

"Ми завжди з увагою ставимося до резолюцій Європарламенту і, безумовно, візьмемо це до уваги і дамо завдання на розробку таких змін до Кримінального кодексу", - зазначив Хорошковський.

Він підкреслив: "Ця позиція не нова. Це було під час переговорів, коли я їздив до Брюсселя. Про це мені було декілька разів сказано, бо погляд ЄС на цю проблему саме такий. Ви знаєте нашу ситуацію. Вона, перш за все, пов'язана з тим, що будь-яке рішення, яке ми могли б прийняти, вимагає зміни в законодавстві, і це основне".

За словами Хорошковського, наразі Україна не знайде законний шлях вирішення цього питання, "на жаль, ми весь час будемо перебувати в такій подвійній ситуації".

Нагадаємо, 24 травня Європейський парламент ухвалив резолюцію стосовно України, в якій, зокрема, закликав українську владу звільнити "ув'язнених, які були засуджені за політичними мотивами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram