ГоловнаПолітика

Рада розширила повноваження Азарова та Хорошковського

Вони отримають право вносити на розгляд уряду проекти актів Кабміну.

Рада розширила повноваження Азарова та Хорошковського

Верховна рада України ухвалила в другому читанні і як закон законопроект, який роширює повноваження прем'єр-міністра та першого віце-прем'єр-міністра.

"За" відповідний законопроект №10274 від 27 березня 2012 року проголосували 260 народних депутатів.

Повноваження розширені в частині внесення законодавчих ініціатив на розгляд Кабміну про зміни в закон України "Про Кабінет міністрів України" (щодо визначення розподілу повноважень).

Відповідно до закону прем'єр-міністр, перший віце-прем'єр - міністр і віце-прем'єр - міністри, в разі якщо вони не очолюють міністерство, а також державні колегіальні органи, отримають право вносити на розгляд уряду проекти актів Кабміну.

Відповідні норми законопроекту розширюють повноваження прем'єр-міністра, першого віце-прем'єра та віце-прем'єрів, оскільки дають їм можливість безпосередньо вносити ініціативи на розгляд Кабміну.

Крім того, 251 голосом нардепи ухвалили рішення про підготовку відповідного законопроекту до другого читання за скороченою процедурою - до наступного пленарного тижня, який відбудеться з 22 по 25 травня.

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада Україна ухвалила в першому читанні за основу законопроект, що розширює повноваження Прем'єр-міністра і першого віце-прем'єр-міністра в частині внесення законодавчих ініціатив на розгляд Кабміну про внесення змін до закону України "Про Кабінет міністрів України" (щодо визначення розподілу повноважень).

Зазначимо, сьогодні посаду прем'єр-міністра України обіймає Микола Азаров, а посаду першого віце-прем'єр-міністра - Валерій Хорошковський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram