ГоловнаПолітика

Янукович зажадав знизити тиск на бізнес

Президент закликав обійтися без "штурмівщини".

Янукович зажадав знизити тиск на бізнес
Фото: president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович закликав силові структури зменшити тиск на бізнес.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонів у Києві.

"Правоохоронні органи не повинні перешкоджати розвитку бізнесу... Є багато скарг, люди звертаються до мене особисто, надто представники місцевого самоврядування та голови сільрад", - сказав Президент.

У цьому контексті голова держави закликав керівників силових структур проконтролювати зниження тиску своїх підлеглих на бізнес.

"Але прошу вас, щоб це було в розумних рамках, без "штурмівщини", як кажуть. Підхід повинен бути виваженим, але конкретним", - сказав він, звертаючись на засіданні персонально до присутнього генерального прокурора Віктора Пшонки.

Як відомо, термін "штурмівщина" зародився за радянських часів. І означає він авральну роботу наприкінці планового періоду з метою виконати планові завдання протягом часу, що залишився.

Штурмівщина - практика радянської планової економіки, що виникла під час сталінської індустріалізації й набула поширення в СРСР. Передумовами штурмівщини є особиста відповідальність керівництва підприємства за невиконання планового завдання, спрямованість планової економіки на виключення "непродуктивних" запасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram