ГоловнаПолітика

Азаров хоче заборонити роботодавцям добирати співробітників за статтю і віком

Влада бореться з дискримінацією.

Азаров хоче заборонити роботодавцям добирати співробітників за статтю і віком
Фото: crisisgid.ru

Уряд має намір заборонити в оголошеннях про вакансії вказувати вимоги про вік, стать і місце проживання кандидата. Такі зміни до закону "Про рекламу" містяться в урядовому законопроекті "Про зайнятість населення", зареєстрованому в парламенті під №10497-1 22 травня.

Окрім цього, в оголошеннях про вакансії пропонують заборонити вказувати вимоги, що стосуються мови, раси, кольору шкіри, політичних і релігійних переконань, членства в профспілках та інших об'єднаннях, майнового стану.

Однак ці вимоги не поширюються на вакансії на специфічну роботу, виконання якої може вимагати певного віку та статі.

Крім того, проектом закону запропоновано встановити, що текст реклами рекрутингового агентства або іншого суб'єкта господарювання, який надає посередницькі послуги працевлаштування, повинен містити інформацію про те, що отримувати від громадян гонорари, комісійні та іншу винагороду заборонено.

У разі порушення всіх зазначених вимог роботодавець сплачує штраф у десятиразовому розмірі мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, міністр юстиції Олександр Лавринович вважає, що українські антидискримінаційні закони не гірші за європейські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram