ГоловнаПолітика

Захист Тимошенко направив до Європейського суду доповнення до скарги

Нову скаргу вирішили не подавати.

Захист Тимошенко направив до Європейського суду доповнення до скарги
Фото: Макс Левин

Захист Юлії Тимошенко направив до Європейського суду з прав людини доповнення до скарги від 2011 року, що стосується порушення права на справедливий суд згідно з Європейською конвенцією з прав людини.

"Так, ми подали додаткові документи до скарги 2011 року. Вони стосуються порушення Європейської конвенції з прав людини під час політичного переслідування Юлії Володимирівни", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у середу захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

Захисник зазначив, що доцільності подавати окрему нову скаргу не було, тому було направлено доповнення до скарги, поданої раніше - 10 серпня 2011 року.

Нагадаємо, ЄСПЛ наприкінці грудня 2012 року прийняв до розгляду подану раніше скаргу екс-прем'єра України Юлії Тимошенко про порушення норм Європейської конвенції з прав людини під час притягнення її до кримінальної відповідальності і вирішив невідкладно її розглянути.

Власенко раніше заявляв, що захист екс-прем'єра має намір звернутися до ЄСПЛ зі скаргою на вирок проти Тимошенко у "газовій справі", не чекаючи на рішення Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо касації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram