ГоловнаПолітика

Регіонали внесуть у Раду зміни до закону про вибори

Напрацювання ЦВК зареєструють у парламенті депутати від Партії регіонів.

Регіонали внесуть у Раду зміни до закону про вибори

Нардепи від фракції Партії регіонів Олександр Касянюк і Василь Демчишин внесуть до Верховної Ради у вигляді законопроекту поправки до Закону "Про вибори народних депутатів України", розроблені Центральною виборчою комісією

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, членами якого є ці депутати.

Під час обговорення пропозицій ЦВК до виборчого закону представники опозиції висловилися категорично проти внесення будь-яких поправок у нормативний документ.

Водночас представники більшості підтримали відповідні ініціативи, зазначивши, що вони мають суто технічний характер.

Член комітету Сергій Гордієнко (фракція Комуністичної партії) запропонував комітету рекомендувати Раді створити нову тимчасову спеціальну комісію для відпрацювання пропозицій ЦВК.

На його думку, це змогло б убезпечити парламент від перетворення цього питання на політичне і попередило б внесення альтернативних законопроектів, що стосуються нетехнічних процедур організації виборчого процесу.

Водночас Демчишин запропонував унести розроблений ЦВК проект під своїм авторством для економії часу, додавши, що його позицію підтримує Касянюк.

Наша фракція не наполягає на внесенні якихось змін до закону про вибори. Але логічно було б деякі технічні зміни внести в цей закон

— Олександр Єфремов, лідер фракції ПР

Унаслідок обговорення комітет підтримав пропозиції ЦВК зі зміни виборчого законодавства і доручив Демчишину та Касянюк внести законопроект під своїм авторством (7 депутатів проголосували за, 2 - проти, 2 - утрималися).

Нагадаємо, опозиція побоюється, що під час внесення "технічних" змін до закону про вибори більшість також унесе і положення, що змінять суть закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram