ГоловнаПолітика

Льовочкін і Акімова візьмуться за відбір до еліти нації

У "Нову еліту нації" Януковича відберуть 500 осіб.

Льовочкін і Акімова візьмуться за відбір до еліти нації
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович затвердив тих, хто працюватиме над формуванням кадрового резерву "Нова еліта нації".

Про це йдеться в указі №340 від 23 травня.

Створення кадрового резерву передбачено квітневим указом Януковича, тоді ж главу Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна було призначено головою Комісії з питань цього кадрового резерву.

Сьогоднішнім указом Президент призначив першого заступника глави Адміністрації Президента Ірину Акімову заступником голови комісії.

Також до складу Комісії увійшли: керівник головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента Євген Анопрієнко, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, депутат Верховної Ради Юлія Ковалевська (фракція Партії регіонів).

Крім того, до складу Комісії увійшли: президент Національної академії державного управління при Президентові Юрій Ковбасюк, депутат Ради від фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань науки і освіти Максим Луцький, депутат Ради від фракції Партії регіонів, представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко та інші.

Нагадаємо, президентський кадровий резерв формується з метою відбору та підготовки до роботи в сферах державного управління найбільш обдарованих громадян України.

Гранична чисельність "Нової еліти нації" становить 500 осіб.

Зарахування до резерву здійснюється на основі конкурсу, до участі в якому допускаються громадяни України, які не досягли 40 років, вільно володіють українською та однією з мов Європейського Союзу; мають вищу освіту, а також стаж роботи не менше 10 років, враховуючи не менше 5 років на держслужбі або в органах місцевого самоврядування, з них не менше 3 років на керівних посадах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram