ГоловнаПолітика

Митники домовилися про співпрацю на Євро-2012

В Україну приїдуть представники чотирьох іноземних відомств.

Митники домовилися про співпрацю на Євро-2012
Фото: Макс Левин

Державна митна служба України домовилася з митними відомствами Росії, Білорусі, Молдови та Польщі про співробітництво в митному оформленні під час чемпіонату Євро-2012.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДМС.

Відповідну заяву про співпрацю підписали голова митного відомства України Ігор Калєтнік, голова митного комітету Білорусі Олександр Шпилевський і гендиректор митної служби Молдови Тудор Балицький під час робочої зустрічі в Одесі.

Згідно з повідомленням, раніше цю ініціативу підтримали російські та польські митники.

"Представники митних відомств України, Росії, Білорусі, Молдови та Польщі працюватимуть у спеціально створеному штабі в Моніторинговому центрі Держмитслужби в Києві", - сказано в повідомленні.

Калєтнік зазначив, що таке нововведення дозволить синхронізувати зусилля митників п'яти країн у їх прагненні зробити перетин кордону для спортсменів та вболівальників максимально швидким і комфортним.

Під час зустрічі сторони також відзначили прагнення уніфікувати стандарти митного оформлення відповідно до провідних світових вимог і спільно залучати міжнародну технічну допомогу для обладнання пунктів пропуску, що є запорукою не тільки внутрішньої, а й європейської та світової безпеки.

Нагадаємо, в березні митна служба України та митні служби Росії та Білорусі підписали меморандум про співпрацю у спрощенні процедур переміщення через державний кордон товарів і перетину її громадянами під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Митниці України та Молдови домовилися про спрощення перетину державного кордону на час проведення Євро-2012.

Польща зацікавлена у впровадженні спільних митних перевірок на українсько-польському кордоні під час чемпіонату Європи з футболу.

Чемпіонат Європи з футболу відбудеться з 8 червня по 1 липня 2012 року у восьми містах України та Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram