ГоловнаПолітика

Євродепутат засудив своїх колег за підтримку Тимошенко

ЄС створює нові бар'єри для євроінтеграції України.

Євродепутат засудив своїх колег за підтримку Тимошенко
Фото: http://glavcom.ua

Євросоюз розглядає ситуацію навколо Юлії Тимошенко як привід установити бар'єр для України на шляху до євроінтеграції.

Про це заявив депутат Європарламенту від Латвії, представник Групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів Олександр Мирський.

"Жодних нових аргументів проти України особисто я не почув. Ба більше, ніхто у Європі не бажає елементарно заглибитися в суть проблеми і, нарешті, з'ясувати, що ж насправді відбувається з Тимошенко", - цитує політика прес-служба Партії регіонів.

За словами Мирського, європейські парламентарії не бажають слухати жодних аргументів керівництва України.

"З погляду інтересів України - це суцільний негатив. Ефект від такої політики буде прямо протилежним, адже ніхто в Україні не злякається і не побіжить виконувати побажання європейських політиків", - зазначив він.

На думку Мирського, ЄС використовує ситуацію навколо Тимошенко як привід установити перед Україною додатковий бар'єр на шляху до євроінтеграції.

"Це навіть не подвійні стандарти. Це цинізм стосовно України", - обурився політик.

Окрім того, за словами Мирського, депутати Європарламенту вважають, що Тимошенко дарма приміряє лати Жанни Д'Арк.

"Їй це не до лиця. Вона скоїла злочин і заслужено покарана. Інша річ, що багатьох симпатиків України в Європі дивує, що Тимошенко ізолювали від суспільства, адже вона не соціально небезпечна людина", - наголосив політик і додав, що будь-який скандал навколо екс-прем'єрки на руку самій Тимошенко.

Як відомо, Прогресивний альянс соціалістів і демократів Європейського парламенту підписав угоду про співпрацю з Партією регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram