ГоловнаПолітика

Євродепутати закликають політиків відвідати Тимошенко

Євродепутати закликають політиків відвідати Тимошенко
Фото: стоп-кадр с видео

Група Європейського парламенту "Європейська народна партія" закликала політиків, які планують відвідати Євро-2012 в Україні, відвідувати в'язнів - колишніх вищих чиновників.

"Висловлюючи підтримку успіху чемпіонату Європи з футболу в Польщі та Україні, закликаємо європейських політиків, які відвідують матчі Євро-2012 в Україні (в приватному порядку), довідатися про політичну ситуацію в країні і шукати можливість відвідувати політв'язнів у в'язниці", - йдеться в проекті резолюції, внесеному на розгляд Європарламенту.

ЄНП також закликала українську владу розмежувати політичну та кримінальну відповідальність шляхом внесення відповідних змін до існуючого Кримінального кодексу.

Група також назвала необхідним закликати владу забезпечити неупередженість та прозорість касаційного процесу в справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, а також належне її лікування, колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього першого заступника міністра оборони Валерія Іващенка.

При цьому група вітала той факт, що Тимошенко була переведена з в'язниці до лікарні.

Зазначимо, що всього на сайті Європарламенту зареєстровано шість проектів резолюцій щодо ситуації в Україні.

Нагадаємо, депутат Європарламенту запропонував заморозити активи української влади. На думку європейських політиків, Україною керують олігархи, що заважає її розвитку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram